Tuesday, 18 October 2011

Pavlova

Hi guys..

Ramai jugak nak tahu apa itu pavlova..??


Kalau pergi Restoran Serai di Empire Subang...ada kek pavlova tu..tp harga dye blh tahan la...so kalau teringin blh la ke sana n cuba..Actually i dah pernah makan kek tu hasil dr one of my friend, dye mmg pandai buat..proud of her! Tapi tym tu tak ingat pun nama kek tu kek pavlova.


Then i pn google resepi kat internet dan buat...akhirnya business kek pavlova la pulak..hehe..biarpun nampak mudah tetapi agak berat tanggungjawab tersebut untuk dilaksanakan..Secara mekanismanya i sendiri buntu mengapa kdg2 pavlova tkblh menjadi sedangkan kebanyakannya mengikut sebijik-sebijik resepi di internet yang rata-rata i tinjau tu memang lebih kurang sama.


So kalau buat pavlova ni depends la nasib mcm mana...i yang setiap hari membuat ini pun ada kalanya conpius bila pavlova tiba-tiba tak jadi ranggup walhal setiap kali itulah cara yang sama i buat..kene byk sabar ye..


I jual satu tu from 50 to120 depends on size & permintaan customer..ade yg nk 1 layer je..but i ada juga buat 2 layer untuk kepuasan customer..hehe.




Pavlova 1st trial buat..





2nd time buat mmg sgt menjadi..tk sia2 tido lewat..huhu
 
















So untuk pertanyaan blh la hubungi 012 6252762 / 017 3197094

No comments:

Post a Comment